Известие

Collapse
No announcement yet.

Мени си оборотите ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мени си оборотите ?

Здравейте имам следния проблем,пример: На светофар съм колата е загряла на 90 градуса и оборотите играят 800- 1000,падне ли температурата под 90 гр. не го прави.Дали може да е от горивото сипах 95 от петрол
    156 2.0 ТS 00

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 2%E0%E2%E0

Тас търсачка, ах тас търсачка...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

олд фокс извинявай ама при него проблема е друг! при него клати на място а не в движение...
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Бе има много общо. И при колегите като спрат на светофар ги заклаща. Въобще като освободиш от скосрост и почва. Той го усеща по светофарите явно. Да пробва всички неща от темата. После ще го мислим.

Comment

Щом клати на място почистване дросел и регулиране на жило след което обикновенно не се оправя и си сменяме МПХ
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Щом клати на място почистване дросел и регулиране на жило след което обикновенно не се оправя и си сменяме МПХ. А преди да всичко това проверяваме дали не смуче въздух нерегламентирано.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

A за да бъде пълноценно почистването то трябва да бъде съпроводено от специална мантра, в която се споменават конструктора на дросела, монтажиста в завода, техните лели, сестри, майки, всякакви други жески роднини (а при желание и мъжки), както и подробно описание на всички неща, които имаш намерение да извършиш с гореупоменатите хора. По възможност се изпълнява на италиански.

Comment

аз също имах такова клатене,но беше в движение и когато спра поклаща веднъж и спира,взех си контактен спрей и почистих сички кабелаци,букси и т.н. и ся няма грижи
                Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

и аз имам проблем с оборотити и пръсках уж всички букси но уви няма резолтат а буксите на компютара пръска ли
                  ALFA ROMEO 156 1.8 16V TS 98г.

Comment

Абе стига сте пръскали пък и вие. Кво пръскате? Ако нещо губи контакт колата няма да работи изобщо както трябва. Идете на компютър да ви направят адаптация на клапата и оборотите ще заспят. Същата работа и с рестартирането с ключа. 90 сек на контакт и още 90 ала бала. Това нищо не прави.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem
                      Абе стига сте пръскали пък и вие. Кво пръскате? Ако нещо губи контакт колата няма да работи изобщо както трябва. Идете на компютър да ви направят адаптация на клапата и оборотите ще заспят. Същата работа и с рестартирането с ключа. 90 сек на контакт и още 90 ала бала. Това нищо не прави.
                      Колега мисля, че не сте прав номера с ключа работи, но мисля че е при моделите с електронна газ които май бяха след 2001. А относно лошите контакти пак не сте прав защото една 145 я потрошиха от диагностики и смени на дебитомери свещи ламбди и т.н. и накрая се оказа разхлабена маса.
                      Затова ви препоръчвам да не бъдете толкова категоричен!
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                      []=о===о=[]

Comment

някой да каже каде във Варна могат да ми направят адаптация на дроселовата клапа

Comment

Първоначално публикувано от fade
                          Първоначално публикувано от oem
                          Колега мисля, че не сте прав номера с ключа работи, но мисля че е при моделите с електронна газ които май бяха след 2001. А относно лошите контакти пак не сте прав защото една 145 я потрошиха от диагностики и смени на дебитомери свещи ламбди и т.н. и накрая се оказа разхлабена маса.
                          Затова ви препоръчвам да не бъдете толкова категоричен!
                          Почистването на буксите е хубаво профилактично. Но специално за мененето на обороти няма как да сима връзка. Ако се прекъсне захранването на ТПС-а колата ще угасне. Ако се прекъсне дебитомера в колекторите ще пука здраво и няма да да отлепи въобще. Ако се прекъсне който и да е датчик ще светне инжектора на таблото.

И аз съм почистил буксите. Но обикновено когато се окаже недобър контакт то в случая нещо не е работило. Това при оборотите няма да помогне от никъде.

А точно при прекъсване на маса било то по мотора или по шасите колата ще полудее. Първото което ше спре е горивната помпа. И после на диагностика за чистене на сериозно количество грешки.

Comment

някой да каже каде във Варна могат да ми направят адаптация на дроселовата клапа

Comment

На всякъде където пише авто диагностика би трябвало да могат. Те не с еизвършват механични манипулации. Закачат тестер или компютър към буксата за диагностика и програмата обикновено има опция за селф адаптация. Нулира всички настройки по ЕКУ-то. После палиш колата тя ще изгане първия път и ще чуеш как моторчето на дроселовата клапа се настройва. Като спре да бръмчи палиш и готово Ако изгасне 2-ри или 3-ти и моторчето не спира да бръмчи отхлабваш жилото на газта докато се позиционира клапата. После гонастройваш като го оставяш леко хлабаво, палиш и вече наистина е готово.

Comment

Working...
                              X